Noi ACUZAȚII la adresa Sanador: O femeie A MURIT după ce ar fi fost diagnosticată GREȘIT de trei ori

Noi ACUZAȚII la adresa Sanador: O femeie A MURIT după ce ar fi fost diagnosticată GREȘIT de trei ori
Publicat: 25/10/2018, 17:09
Actualizat: 25/03/2019, 20:04

„Mama a fost aici la un control de rutină. S-a văzut că s-ar putea să facă un AVC și nu i s-a spus de riscurile acestui AVC. Apoi a făcut AVC, a fost internată aici, a ieșit din AVC și tot avea dureri, nu se simțea bine. A început în iunie, apoi a făcut AVC în august și a venit aici de 4 ori. Avea dureri puternice la stomac. I s-a dat de trei ori diagnostic greșit că ar fi avut infecție la stomac. În final, avea ceva tot de AVC, în sensul că avea o venă înfundată. Acum a fost operată și ne-a spus că moare.(…) Toți doctorii, din ce am văzut, sunt incompetenți. Abia a patra oară au văzut că e blocaj de sânge.(…) O să îi dăm în judecată și să fim siguri că nu s-a greșit cum s-a greșit la ceilalți pacienți, la copil. Vrem să fim sigur că nu o să mai treacă oameni prin ce trecem noi,” a declarat Constantin Rotariu, fiul femeii decedate.

Acesta a spus că toate cheltuielile medicale plătite către spitalul Sanador, unde a fost adusă mama lui, se ridică la 30.000 de euro. Fratele său, George Rotariu, afirmă că medicii nu le-au permis să o mute pe mama lor, atunci când au vrut să o ducă la o clinică din străinătate.

„Când am vrut să o mutăm, nu ne-au lăsat, pentru că riscă să moară pe drum. Am fost internați de trei ori într-o săptămâna, iar a patra oară, mama arăta foarte rău, și-au dat seama de asta și nu ne-au dat acceptul s-o transportăm. Am vrut să o transportăm în Austria. Costurile se ridică la nivel de zeci de mii de euro. Din păcate, plătim pentru niște servicii ca afară, dar foarte slabe. Poate mai slabe decât cele din spitalele publice din România. O să facem tot ce e necesar să vedem că procedurile au fost efectuate corect, ceea ce noi nu credem, având în vedere că mama a venit pe picioare în spital și pleacă în mormânt,” a spus tânărul.

O femeie a MURIT la Sanador după ce ar fi fost diagnosticată GREȘIT

La rândul lor, medicii Spitalului Sanador au explicat că pacienta a fost îngrijită corect.

„Doamna era o pacientă nu foarte în vârstă, dar avea o patologie vasculară extrem de avansată. De altfel, în urmă cu câteva luni, a făcut un accident vascular cerebral. Se poate localiza AVC oriunde, la inimă, la intestine sau orice alt segment. (…) Pacienta a mai avut prezentări la spital – nu știu dacă numai la al nostru. Accidentul vascular cerebral a fost îngrijit la noi, a fost îngrijit corect. Între timp, a mai avut niște prezentări, dar nu internări, ci prezentări la camera de gardă. Nu a fost internată. (…) A venit pe 6, nu pe 10, diagnosticul a fost pus pe 6 și în aceeași zi a fost pus un tratament agresiv așa cum este peste tot în lume pentru boala de care suferea, a primit un anticoagulant. După două zile, simptomatologia s-a ameliorat. După care, sub același tratament, starea a revenit proastă, s-a agravat, motiv pentru care am bănuit că acel tratament s-ar putea să nu fie eficient. Atunci am continuat investigațiile, în ideea că am putea identifica locul acelei stenoze și întinderea și să facem ceva mai puțin invaziv, dată fiind starea. Nu s-a reușit, nu s-a văzut la radiografie deloc niciunul dintre cele două vase de sânge, ce înseamnă obstrucție la origine, pentru că toată aorta dumneaei era calcificată. Tot peretele vascular era calcificat. Asta se întâmpla pe 9, la trei zile”, a declarat Bogdan Martian, șef Secție Chirurgie generală de la Sanador.

Potrivit medicului, cei trei fii ai femeii au înțeles fiecare pas pe care medicii l-au făcut în cazul mamei lor: „Am explicat familiei, celor trei băieți, că singura resursă pe care o putem lua în considerare ar fi o intervenție chirurgicală cu scopul de a dezobstrua, fie de a rezeca partea de intestin care este mort. Am explicat de-a fir a păr fiecare punct, fiecare gest terapeutic, în fiecare zi. au înțeles care e gravitatea, au înțeles că intrăm în operație cu riscuri majore, am explicat și au înțeles că e posibil să nu depășim momentul operator. (…) Au semnat la fiecare gest medical”, a mai spus medicul.

Cazul copilului care a murit din cauza unui șoc hemoragic

Cazul copilului de un an și 8 luni care a muritîn weekend în spitalul privat Sanador din București, după ce fusese operat de hernie inghinală. Mama copilului a acuzat personalul spitalului de incompetență, spunând că a sunat la 112 pentru ca medicii SMURD să îl salveze pe băiat

Medicul de la Sanador care l-a operat pe copil afirmă că intervenția chirurgicală s-a desfășurat fără evenimente majore, au fost respectate protocoalelele și că nu are, până la acest moment, o explicație cu privire la ce s-a întâmplat.

„A fost un șoc, o mare traumă și este regretabil ce s-a întâmplat. Este o anchetă în curs de desfășurare, nu am cum să dau foarte multe amănunte.(…) Nu știu nici eu, nu am nicio explicație până în momentul acesta ce s-ar fi putut întâmpla. Pot să spun atât: intervenția chirurgicală a evoluat fără evenimente majore și nici din punct de vedere anestezic nu au fost lucruri care să fie ieșite din comun. Au fost respectate toate protocoalele. Dacă este un copil de un an, peste vârsta de un an, operația de hernie inghinală nici nu necesită monitorizare în terapie. Numai că noi, la copii sub un an, și de regulă când operăm în privat, îi ducem în Terapie, postoperator, tocmai pentru a fi mult mai atenți decât suntem în spitalele de stat”, a declarat într-o conferință de presă medicul Laura Bălănescu, cea care l-a operat pe copil.

În acest caz, s-a autosesizat și Colegiul Medicilor, care demarează o anchetă.

Decesul copilului este proba necesară, dar nu și suficientă pentru a stabili vinovăția cuiva, anunță reprezentanții Colegiului Medicilor în cazul decesului băiețelului de la Sanador, precizând că nu este o legătură directă între verdictul dat de medicii legiști și o eventuală eroare medicală.

Nu există o legătură directă și irevocabilă între verdictul dat de colegii noștri legiști și o eventuală eroare medicală, iar eroarea medicală se judecă și în contextul acelui verdict, dar și în contextul întregii situații, de la internarea copilului până la decesul său. Faptul că acolo scrie șoc hemoragic, nu înseamnă neapărat, indubitabil, vinovăția cuiva. Dar repet, este o mare încărcătură „da, s-ar putea să fie”, și impulsul acesta să legi cuvântul hemoragie de deces. Dar nu este neapărat obligatoriu acest lucru. (…) Decesul copilului este proba necesară, dar nu și suficientă pentru a stabili vinovăția cuiva și a sancționa, urmează de drept o anchetă”, a spus, miercuri, președintele Colegiului Medicilor din România (CMR), Gheorghe Borcean, în cadrul unei conferințe de presă.

Medicul de pe ambulanța SMURD chemată să intervină în cazul copilului a declarat joi, că a făcut tot ce a ținut de el pentru a-i salva viața micuțului, precizând că le-a cerut scuze părinților.

„Este o anchetă în desfășurare, voi lăsa persoanele competente să decidă cine este de vină și cine nu este de vină. Medicii, când am ajuns eu, făceau manevre de resuscitare, da. Procurorul va decide pentru a se soluționa cazul. Nu am posibilitatea să vă dau niciun detaliu. Nu pot eu să mă pronunț (dacă este o culpă medicală), eu am fost la acest caz, nu pot să mă pronunț. Am vorbit cu părinții copilului și mi-am cerut scuze pentru că am făcut tot ce am putut și ei au fost acolo, au văzut ce se întâmplă. Vor da și ei declarații și vom vedea ce se întâmplă”, a declarat bărbatul.

Medicul a fost audiat joi la Parchetul de pe lângă Tribunalul București. Echipajul SMURD a fost chemat de părinții copilului, nu de reprezentanții Sanador.

Ministerul Sănătății a precizat că raportul preliminar al controlului efectuat la Sanador, unde a murit un copil după ce a fost operat, arată că au fost respectate procedurile igienico-sanitare și circuitele, fiind sesizat Colegiul Medicilor pentru a fi verificată conduita terapeutică.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Medvedev îl amenință pe Trump să nu intervină în războiul din Ucraina, dacă va câștiga...
Alex Bodi a INCENDIAT internetul cu o singură poză! Recunoști personajul notoriu și controversat din...
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru...
Negocieri secrete între Ucraina și Rusia, dezvăluite în presa Germană. La ce nu vrea să...
Se măresc alocațiile începând cu 1 ianuarie. Ministrul Muncii a anunțat cu cât se vor...
"Undă de șoc" înaintea alegerilor prezidențiale din SUA. Răsturnare de situație într-un stat considerat "sigur"...
Vin ninsorile în București. Și chiar mai repede decât ne așteptam, potrivit meteorologilor EaseWeather
Actrița Maria Dinulescu, transformată total! A părăsit România în pandemie și s-a apucat de afaceri...
Regele Felipe al Spaniei, împroşcat cu noroi şi huiduit în timpul vizitei sale în localităţile distruse...
Nuntă transformată în coșmar. Mireasa s-a trezit la petrecere cu fosta iubită a soțului și...
Explozia de pe autostrada A7 i-a luat viața unui muncitor! Mesajul postat de Sorin Grindeanu,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Noul Volvo XC90 are prețuri oficiale în România. SUV-ul suedez bate competiția germană!
Rezultate alegerile prezidenţiale din Republica Moldova. Maia Sandu preia conducerea în faţa lui Alexandr Stoianoglo....
Minune a INGINERIEI! Cum a rezistat acest material atât de mult timp?
Cutremur în cazul Elodia. Dan Diaconescu a aflat adevărul după 17 ani: Se sperie și...
Câte zile libere mai au românii până la finalul anului. Sunt garantate de Guvern
S-a costumat în Barbie, cu formele la vedere, și mulți au confundat-o cu Bianca Drăgușanu....
Se spală rufe azi, 2 noiembrie 2024, de Moșii de Toamnă? Iată ce spun preoții...
De ce refuză să își urmeze pasiunea băiatul Oanei Ioniță? Ce spune aceasta despre perioada...
EXCLUSIV! Renumitul fotograf Viorel Belinschi din Moldova, dezamagit de atitudinea lui Culita Sterp: ”A ales...
BANCUL ZILEI. Medicul către Bubulina: – Fiica ta are o nevroză. I-aş recomanda multă distracţie!
Maghiarii vin să muncească în România, care nu mai este o ţară ieftină